Categorieën
verzorging

Hoe kies je een salon,

Hoe kies je een salon,

Een barbier is een persoon die zich bezighoudt met het knippen van haar omwille van de mode, in de eerste plaats met het oog op het maken van een gedeeltelijke verstelbeurt van haar in welke vorm of grootte dan ook. Barbiers zijn ook chirurgen en tandartsen die tandheelkundige chirurgie en behandeling uitvoeren. Echter, kappers concentreren zich meer op het knippen dan op het uitvoeren van chirurgische ingrepen, tandheelkunde en behandelingen. In een kapperskliniek wordt een klant behandeld als een patiënt. De barbier maakt een sneetje boven de haargrens en scheert vervolgens netjes het hoofd en de nek van de klant. Na de operatie maakt hij het hoofd van de klant schoon en brengt hij een product en een verband aan. De operatie wordt meestal in een week tot tien dagen uitgevoerd. De kapper kan patiënten ook laserontharing of elektrolyse aanraden.

Kappers kunnen ook de volgende diensten verrichten:

– Scheren- knippen- verergerd scheren- tondeuse en privacy mes- graveren en trimmen

Als je op zoek bent naar een kapper, is het eerste wat je moet beslissen de diensten die je wilt dat je kapper uitvoert. Wil je een volledig reactieve service waarbij je haar meteen wordt geknipt en geschoren? Of misschien wil je een meer traditionele service waarbij je haar op een dag wordt verzorgd en de kapper de rest van de haarverzorging en het trimmen doet?

Een andere belangrijke factor is het vaardigheidsniveau van de kapper. Hij/zij moet een gediplomeerd schoonheidsspecialist zijn en de juiste opleiding hebben om elke dienst uit te voeren. Kappers moeten ook een strikte verzorgings- en kapselprocedure volgen om de veiligheid en tevredenheid van de klant te garanderen.

Zeker, je hebt genoeg kapper opties om uit te kiezen. Het mooie is dat je in staat zult zijn om een geweldige kapper te vinden die past bij jouw zeer persoonlijke lichaamschemie.

Bij het kiezen van een nieuwe kapper, zijn er dingen om te overwegen, zoals de werktijden, de nabijheid van uw huis of hotel, soorten diensten die worden aangeboden, en een goede klantenservice, onder anderen. Neem bij het kiezen van een kapsalon de tijd om vragen te stellen en te kijken hoe de stylisten voor hun klanten zorgen. Het is ook belangrijk om te weten hoe de stylisten het haar wikkelen voordat het wordt verpakt in een container voor de vervoerder. Een container die niet goed is afgesloten kan bacteriën, haar en ander afval bevatten waardoor infectie kan ontstaan.

Zodra de containers zijn ingepakt, gaan de stylisten over tot de volgende stap, namelijk het wassen van het haar van de klant. Dit is nodig om al het vuil uit het haar te verwijderen, zodat het door de water- of shampoomachine kan worden verwerkt. Er zijn twee soorten shampoos verkrijgbaar in de salon. De ene is een vloeibare shampoo en de andere is een crème shampoo. Hoewel de keuze van de shampoo belangrijk is, is het de crème shampoo die de meeste aandacht krijgt. De crème shampoo laat het haar er niet alleen fris en glanzend uitzien, maar vermindert ook de tijd die de kapper nodig heeft om het haar te stylen.

Wanneer u shampoo aanbrengt, verzadigt u het haar van de wortel tot de punt met shampoo. Wrijf krachtig, zodat de shampoo in elke haarlok komt. Shampoos die moeilijker uit te spoelen zijn, worden meestal ingewerkt, maar moeten meestal enkele ogenblikken op het haar blijven zitten om ze te laten oplossen. Spoel de shampoo uit en wrijf vervolgens de conditioner in. Als u het haar nat inwerkt, kan het haar opzwellen en dat maakt het weer moeilijk om de rest van de shampoo uit te spoelen. Uitspoelen is belangrijk, maar zorg ervoor dat er niet te veel conditioner op het haar achterblijft. Er komt wat shampoo uit als het haar droogt, waardoor het broos en in de war raakt. Niet goed!

De kapper of stylist moet een paar scrunchies of handdoeken bij zich hebben om het overtollige water weg te wuiven. Wrijf niet te hard, want dat kan de tere huid van de hoofdhuid beschadigen, waardoor die droog en schilferig wordt. Zorg ervoor dat u de technieken van de stylist of kapper goed bestudeert om de beste resultaten te krijgen.

Nu het haar is gereinigd en verzorgd, is het drogen en stylen aan de beurt. De kapper of stylist moet het haar in secties verdelen en een droogtechniek of product gebruiken om het droogproces te voltooien. Zodra de droogtijd verstreken is, moet het haar worden gespoeld en opnieuw worden gedroogd. Dit kan het gebruik van een droogrek of een ander klevend iets vereisen om het haar op zijn plaats te houden.

De volgende stap bij het spoelen van het haar is het inwrijven van alcohol op de hoofdhuid om vuil dat op het haar is opgedroogd te helpen verwijderen. De stylist of kapper kan ervoor kiezen om een adstringerend middel te gebruiken om te helpen bij het uitdrogen en littekenvorming van de hoofdhuid. Dit wordt vaak gedaan voordat het haar naar het conditioneringsproces van wassen en conditioneren gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.