Categorieën
verzorging

Wat is een kapper

kapper

Een barbier is iemand die haren knipt, baarden trimt en gezichtsharen bijknipt om ze een “bot” te geven. barbiers worden ook wel “kapper” en “haartechnicus” genoemd. Dit beroep lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn heel wat vaardigheden die een barbier nodig heeft om het onderscheid te kunnen maken tussen een nagel en een haar. Een kapper moet weten welk product hij moet gebruiken om het haar te knippen en welk product hij moet gebruiken om het te stylen. Een goede kapper moet de vaardigheden hebben om de verschillende haartypes van elkaar te kunnen onderscheiden en ze op het juiste niveau te houden.

kappers moeten fysiek fit en goed opgeleid zijn om goed te kunnen presteren bij elk type kapsel. Kappers moeten in staat zijn om alle soorten apparatuur en gereedschappen die in het haar worden gebruikt veilig te bedienen, en veel kappers zullen dit op school leren.

Er zijn geen standaard uren voor een barbier om te leren als student. Ergens tussen één en vier jaar wordt aanbevolen. De cursussen worden meestal aangeboden op kappersscholen en haartransformatiescholen. De meeste staten vereisen dat een barbier of kosmetoloog een schriftelijk en visueel examen aflegt voordat ze een licentie kunnen aanvragen. De meeste staten houden ook hoorzittingen voor de licentie, maar geen examens. Als de vergunning nog niet is verleend, zal de State Board of Barberies and Cosmetology de hoorzitting houden. Als de vergunning wordt verleend, wordt de barbier een bevoegd beroepsbeoefenaar.

De meeste staten zullen in deze periode ook eisen dat een cosmetoloog of estheticus zijn of haar deskundigheid aantoont door een aantal uren in erkende cosmetologiescholen te volgen. De meeste staten eisen dat cosmetologen, esthetici, manicuristen en pedicuristen hun bekwaamheid aantonen door een opleidingsprogramma te voltooien en een schriftelijk en visueel examen af te leggen. Staten kunnen ook toestaan dat deze gelicentieerde producten voor een periode van een jaar oefenen.

Om als kapper of manicure een licentie als cosmetoloog of manicure te krijgen, moet je een opleiding volgen en slagen voor een schriftelijk en visueel examen. De meeste staten eisen dat cosmetologen slagen voor het mondelinge en schriftelijke examen om hun cosmetologie licentie te krijgen.

De meeste staten eisen in deze periode ook dat cosmetologen een bepaald niveau van certificering aanhouden om hun cosmetologielicentie te krijgen. Bijvoorbeeld, als een kosmetoloog een opleiding volgt in een kosmetologieschool, moet hij of zij minstens een gediplomeerd kosmetoloog of manicure zijn voor de staat waar hij of zij de opleiding volgt. Bovendien zullen de meeste staten ook eisen dat cosmetologen een cosmetologielicentie hebben voordat ze een cosmetologietherapiecertificaat kunnen aanvragen.

Daarom moet iedereen die deze carrièreswitch overweegt, eerst op zoek gaan naar een school waar hij of zij alles leert over deze carrière, inclusief voldoende kennis over het haar en de verschillende kleuren. Een goede kennis op dit gebied kan toekomstige klanten helpen bij het kiezen van hun persoonlijke haarstylist.

Bij het kiezen van een school, is het belangrijk om te controleren of de hairstylist er voldoende opleiding en ervaring in het veld heeft. Bovendien wil je een school kiezen die een reeks cursussen aanbiedt, zodat studenten kunnen kiezen welk gebied ze willen beoefenen. Een student wil misschien leren over speciale behandelingen voor rimpels, littekens en chemicaliën, zodat hij leert hoe hij die het best kan gebruiken.

Een gediplomeerd schoonheidsspecialist kan elke vorm van schoonheidstherapie beoefenen, inclusief gezichtsbehandelingen, manicure en pedicure. Elektrologie is een andere dienst die op een schoonheidsschool kan worden aangeboden. Deze school kan vereisen dat je een licentie hebt voordat ze elektrolyse, huid sactions, en andere medicaties kunnen uitvoeren.

Het is ook belangrijk te weten dat gediplomeerde schoonheidsspecialisten en esthetici elk soort ziekte kunnen behandelen. Het is alleen mogelijk dat zij u niet hoeven te vragen hen te bellen als u tijdens een uur belt.

Zorg ervoor dat de licentie actueel is wanneer u de school bezoekt. Als het al een tijdje inactief is, controleer dan of het vernieuwd moet worden voordat je met de behandeling kunt beginnen.

Een schoonheidsschool is niet alleen voor professionals. Er zijn meer dan 70 scholen in het hele land die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van opleidingen voor esthetici, nagel techs, haarstylisten, en make-up artiesten.

Studenten schoonheidstherapie werken niet alleen in salons en kuuroorden. Sommige scholen bieden lessen zoals workshops, seminars, massage, en zelfs een online learning management systeem genaamd Power Plant. De SmoothingSociety website is een uitstekende bron voor het vinden van een schoonheid school in uw omgeving.

Of u nu besluit op zoek te gaan naar cosmetologiescholen bij u in de buurt of u wilt meer te weten komen over esthetici en manicuristen, het lijdt geen twijfel dat het leren over schoonheidsbehandelingen belangrijk is.

Lees meer:

Kapsalon IJsselstein 

Balayage IJsselstein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.